Remote Support Remote Support
Who is Ahead-IT?
Menu

New server todo list

Beste Klant
 
Ahead-IT bedankt u voor het geplaatste vertrouwen, en wenst u veel succes met deze server!
 
Dit document geeft aan wat dient geconfigureerd te worden bij elke nieuwe server.
 
Hebt u een "oplossing" server aangekocht, zoals bvb: Open-E SAN opslagserver, VMware vSphere VPS, Citrix Xenserver VPS, ... dan is dit document geldig, maar voor elk type "oplossing" server zijn tevens meer doelgerichte documenten beschikbaar met specifieke configuratie instellingen. Bekijk deze hier:  
BIOS (druk "del" bij opstarten)
Onder het menu “hardware monitor” is er de mogelijkheid om de koelers in te stellen op een variabel toerental (3- en 4-pin instellingen). Lagere toeren betekent minder geluidsproductie en lager stroomverbruik. Wanneer de temperatuur stijgt zullen ook de koelers automatisch sneller draaien, er is dus geen risico op verhitting.
Boot sequence: dit is de volgorde waarin de server de verschillende media aanspreekt, als u de server bijvoorbeeld wenst te installeren via DVD dan plaatst u de DVD-drive bovenaan in de lijst. Het systeem zal dan opstarten vanaf de DVD na reboot.
Ahead-IT voorziet voor alle systemen een basisconfiguratie van de BIOS, maar bovenstaande instellingen verschillen van klant tot klant. Op zoek naar een bepaalde instelling zonder resultaat? Bel dan even met onze technische dienst, zij praten er u door!
 
RAID (druk toetsencombinatie gevraagd door RAID controller tijdens opstarten)
Wanneer u een RAID controller hebt besteld, dient er eerst de RAID geconfigureerd te worden alvorens er kan overgegaan worden tot installatie van het besturingssysteem. Als er bij het aanmaken van een RAID set gevraagd wordt naar het aanzetten van “write cache”, selecteer dan zeker “yes”, dit geeft een performance boost. Sommige RAID controllers vereisen het inladen van een driver via USB/floppy bij installatie van het besturingssysteem. Mocht de configuratie of het inladen van een driver niet lukken, bel dan even met onze technische dienst, zij staan u graag te woord.
Wat net even belangrijk is dan de eigenlijke RAID set, die uw data beveiligd, is het installeren van de management software. Als u dit niet doet, en er zou een harde schijf defect gaan, dan ontvangt u hiervan geen melding. Dit is uiteraard onaanvaardbaar. Installeer deze tools om dit te vermijden in uw besturingssysteem; 3Ware: 3DM2 tool, Adaptec: Storage Manager, Intel: Matrix Storage Manager, LSI: MegaRAID Manager, Areca: sluit de dedicated management poort aan op uw netwerk en configureer deze, installeer tevens HTTP tool.
Voor alle types RAID controller: configureer E-mail instellingen en test via de software of de mails goed terecht komen.
 
Drivers
Ahead-IT levert vaak geen CD/DVD mee met drivers. De laatste nieuwe versie kan u downloaden via de website van de fabrikant.  Vindt u een bepaalde driver of tool niet, stuur dan even een mailtje naar [email protected] met het gebruikte besturingssysteem + uw factuurnummer, de juiste download links worden zo snel mogelijk teruggestuurd.
 
IPMI Management Card
Kijk op uw aankoopfactuur of uw server over IPMI beschikt. Dit is normaal een extra dedicated netwerkpoort enkel bedoeld voor server management. WAN/LAN verkeer is niet mogelijk via deze poort.
Wanneer er zich een dedicated management poort bevindt in de server: sluit deze aan, sluit dan pas de stroom aan op de voeding
Wanneer er geen dedicated management poort zich in de server bevindt OF u sluit de stroom éérst aan en dan pas de netwerkkabel op de dedicated management poort, dan gaat de server automatisch LAN1 gebruiken voor IPMI management. LAN1 is de netwerkpoort die zich het dichtste bevindt bij de voeding.
 
IPMI staat standaard geconfigureerd op een vast IP in de range 12.12.12.X. Het IP kan u veranderen via de BIOS.
Verbinden met IPMI: dit kan via http://IP of IPMIView .
Gebruiker/paswoord: ADMIN
 
Vergeet niet de E-mail instellingen te configureren en controleer of de mails goed terecht komen! Wanneer de server op hardware niveau een probleem ondervindt, zal de IPMI een mailtje sturen!
 
Supermicro Superdoctor
Deze hardware monitor client kan optioneel ook worden geinstalleerd, vooral handig wanneer uw server niet beschikt over IPMI. Meer info en download.
Mvg Ahead-IT Team
[email protected]
The article has been added to your shopping cart
Need help?
CRITICAL URGENT RMA OR SUPPORT

PHONE AND E-MAIL DIRECTORY:
Function Name + E-mail Direct number
Sales Hendrik Somers +32 (0) 9 365 30 25
Sales Philippe Van Impe +32 (0) 9 365 30 21
Technical Stijn Naert +32 (0) 9 365 30 22
Technical Bart Van Der Biest +32 (0) 9 365 30 23
Technical Hannes Heestermans +32 (0) 9 365 30 26
Administratie Nathalie Teirlynck +32 (0) 9 365 30 24
Ahead-IT Fax +32 (0) 9 365 30 29
E-MAIL:
ADDRESS:
Ahead-IT BVBA
Honderdweg 20
9230 Wetteren
Belgium

BTW BE 0867.369.149 - RPR Ghent
Open monday to friday from 9am until 6pm. Closed on official Belgian holidays.